Sådan definerer du din nichemålkunde » Få succes som din egen chef

Sådan definerer du din nichemålkunde 1200 x 1200 socialt billedeAt definere din nichemålkunde kan være en reel udfordring for en lille virksomhedsejer. Alligevel, når du først har en klar idé om, hvem din målkunde er, vil det gøre dig i stand til at udvikle indhold og marketingbudskaber, der vil give genlyd hos dem. Dette er vigtigt, fordi enhver lille virksomhed har to udfordringer: begrænset tid og begrænsede ressourcer. Derfor er det bedst at vælge et marketingmål, du rent faktisk kan ramme, og nichemarketing er vejen at gå.

Find din nichemålkunde

For at dit produkt eller din service kan sælges, skal du besvare spørgsmålet: hvem er din målkunde? Og svaret er aldrig “alle”. Hvis alle kan bruge dit produkt eller din tjeneste, er der ingen, der vil. En målkunde refererer til den gruppe mennesker med delt demografi, der er blevet identificeret som de mest tilbøjelige til at være interesserede i dit produkt eller din tjeneste. At identificere din nichemålkunde vil hjælpe dig med at styrke din brandstemme og give dig mulighed for at fokusere dine annoncekroner. Og derefter kan du identificere dit nichemarked, hvilket er vigtigt for enhver virksomhed i udviklingen og implementeringen af ​​en succesfuld marketingplan.

 Sådan definerer du din nichemålkunde, som er dit målkundebillede

At definere og forfine din nichemålkunde kan være en løbende proces, især da du indsamler flere og flere data for at informere din proces. For at finde din niche, se på de kunder, du allerede har. Er der en fælles kunde? Hvilke tjenester fylder det meste af din tid? Hvilken produktlinje er den mest rentable? Find ud af det, og definer derefter din nichemålkunde omkring det, så du kan udvikle et dræbende salgsbudskab, der taler til det pågældende nichemarkeds specifikke interesser og behov. Du vil se en øjeblikkelig stigning i dit salg og gentage forretninger. Husk, at loyale kunder bruger mere på deres fremtidige køb.

Den bedste måde at blive specifik om din nichemålkunde på er at udvikle en kundepersona med så mange detaljer som muligt. Svar på følgende spørgsmål:

  • Hvem er din målkunde?
  • Hvad er deres indkomst? Hvor meget disponibel indkomst har de?
  • Er de en leder eller rank-in-file medarbejder?
  • Hvor er de placeret? By-, forstads- eller landsamfund?
  • Er de mænd eller kvinder?
  • Hvad er deres aldersgruppe?
  • Er de gift eller en forælder?
  • Hvad er deres uddannelsesniveau?
  • Hvad er deres karriere?
  • Hvad er deres mål?
  • Hvad inspirerer dem?
  • Hvad er deres største udfordringer eller smertepunkter?
  • Hvor forbruger de medier og nyheder?
  • Hvilke sociale medier bruger de?

Du skal vide nok til, at du kan se din kundes ansigt. Husk, jo bedre du kender din kunde, jo bedre er din chance for at gennemføre salget.

Sådan definerer du dit nichemål Kundens nicheforretningsbillede

Når du har identificeret nichemålkunden, er det tid til at formulere, hvad der får dem til at købe. Ifølge Jennifer Sander, medforfatter til Niche og bliv rig, “Nichevirksomheder har en 25 procent bedre chance for at overleve over ti år end mere generelle typer virksomheder.”

Hvad er de tre ting, der gør en god niche?

 1. Dine nichemålkunder ønsker stærkt det, du tilbyder.
 2. Kundepuljen er stor nok til at producere den mængde forretning, du har brug for.
 3. Kundepuljen er lille nok til, at dine konkurrenter sandsynligvis vil overse den.

Udvikling af din kundepersona

Nu skal du bore ned og udvikle din kundepersona.

Når først du har sat dig fast på din nichemålkunde, skal du bruge tiden og bruge forskellige ressourcer på at udvikle en bedre forståelse af dine kunders tankegang. Igen er ideen at sætte dig selv i dine kunders sted. At skabe en nøjagtig kundepersona kan hjælpe dig med at opnå dette.

Det vil hjælpe dig med at lære om deres vaner, adfærd og interesser. På den måde vil du være i stand til at markedsføre dem i overensstemmelse hermed. Kundepersonas kan hjælpe dig med at få flere penge fra dine eksisterende kunder og endda tiltrække nye kunder og engagere dine eksisterende kunder. Og i sidste ende vil dette forbedre din konverteringsrate. Hvis du aldrig har oprettet en kundepersona før, skal du følge disse trin:

Start med det grundlæggende og vær specifik.

Det første skridt til at udvikle en persona bør være personens navn og alder.

Se dit nichemålmarked for dette. Lad os f.eks. sige, at dit brand appellerer til kvinder i begyndelsen af ​​40’erne. Hvis hun er 42 år gammel i 2022, ville det betyde, at hun blev født i 1980. Baseret på disse oplysninger kan vi henvise til denne kundepersona som Michelle.

Dernæst skal du bestemme, hvor hun bor.

Selvom geografisk placering såsom stat, by eller region fra dit målmarked er en god start, ønsker du at nedbryde dette yderligere.

Sådan definerer du dit billede af din nichemålkundes geografiske placering

 • Ejer Michelle ejendom, eller betaler hun husleje?
 • Hvis hun er husejer, er hun så i et lejlighedskompleks eller ejer hun et enfamiliehus?
 • Lejer hun en lejlighed eller ejer hun et hus?
 • Hvad er hendes månedlige realkreditlån eller huslejebetaling?

Til sidst skal du udfylde specifikke detaljer.

Herfra kan du begynde at komme med mere information om Michelles personlighed baseret på hendes livssituation.

For eksempel kan man sige, at hun ejer sit hus med sin mand, har to børn i skolealderen og ikke planlægger at tage nogen steder hen. Alternativt kan du skrive, at Michelle betaler husleje, fordi hun er single og karrierefokuseret og ikke ønsker at forpligte sig til ét område i lange perioder, fordi hun søger at blive forfremmet og er villig til at gå, hvor mulighederne er.

Sørg for, at du relaterer denne kundepersona til dit brand.

Lad os sige, at dit brand sælger luksusskabe. Du ville ikke markedsføre til en lejer, der flytter hvert år eller deromkring. I stedet ville du fokusere på en professionel kvinde, der ejer sit hjem og planlægger at bo der i de næste 30 år.

Forudsat at din kunde har et fuldtidsjob, er deres karriere en vigtig del af, hvem de er. De bruger mindst 40 timer om ugen på dette job, så det er en stor del af deres liv.

Jeg er villig til at vædde på, at deres arbejdsvaner spiller ind i mange af dine beslutninger om at nå denne person med marketingbudskaber.

En persons job kan påvirke deres lykke, tidsplan og tankegang. Det er også direkte relateret til deres forbrugsvaner. Jo flere penge nogen tjener, jo flere penge kan de bruge. Du skal have dette specifikke om din nichemålkunde, så du kan levere overbevisende marketingbudskaber til dem, især hvor de bruger tid online.

Brug (X)(Y)(Z)-metoden

Sådan definerer du din nichemålkunde xyz-metodebillede

Brug af (X)(Y)(Z)-metoden, når du tænker på din virksomhed, vil holde tingene ved lige med hensyn til dit målmarked vs. niche.

X = Din løsning

Hvad er det resultat, du forsøger at generere for din klient? Det kan være, at du hjælper dem med at spare tid (som kæledyrspleje og pleje) eller tjene penge (som at hjælpe dem med at udvikle et nyt forretningsprojekt).

Y= Dit målmarked

Hvem er din nichemålkunde? For eksempel professionelle kvinder på 35+, hjemmegående mødre, under 30 iværksættere, enlige fædre, babyboomere, ledere på C-niveau osv.

Z= Dit nichefokus

Det indsnævrede stykke af markedet, du ønsker at fange. Hvad gør du, der hjælper dig med at skille dig ud på markedet? Folk vil gerne ansætte specialister.

Her er nogle eksempler: Hvis du har en grafisk designvirksomhed, hvad med at fokusere på at udføre grafisk designarbejde for uddannelsesinstitutioner? Hvis du er en virtuel assistent, hvorfor så ikke fokusere på professionelle foredragsholdere, som ofte er overvældet af det konstante behov for at udvikle indhold og håndtere rejselogistik? Hvis du er revisor, hvad med at fokusere på udelukkende at levere tjenester til restauranter?

At identificere din nichemålkunde er et vigtigt første skridt i opbygningen af ​​en bæredygtig lille virksomhed. Succesfulde virksomheder genererer gentagelsesforretning. Hvis du forbliver fokuseret på din nichemålkunde og finder nye måder at betjene dem på, vil det føre dig ned ad en vej til marketingsucces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *