Sådan indsender du et WordPress-problem

Del din feedback

Fuld webstedsredigering er landet i WordPress 5.9. Med så mange nye funktioner at teste, udforsker du måske de nyeste funktioner og spekulerer på, hvordan du anmoder om en funktion eller deler en fejlrapport. Dit input betyder noget, og vi vil se på, hvordan du arkiverer dine WordPress-problemer, hvor det betyder mest.

Hver del af WordPress open source-projektet, fra software til teams, og endda designet af WordPress.org selv er tilgængelige for input. WordPress.org er også ved at gennemgå et stort redesign. Du kan få et smugkig her og give feedback.

WordPress har gennemgået en del forandring i de seneste tre år. I WordPress 5.0 blev Block Editor udgivet som en del af Gutenberg-projektet. Siden da er mange nye funktioner nået til WordPress ved at starte i Gutenberg-pluginnet. Lad os se på, hvordan man tester disse funktioner, før de er tilgængelige i WordPress-opdateringer.

Gutenberg vs. Block Editor

Gutenberg plugin i WordPress plugin repository

Blokredaktøren kan også almindeligvis omtales som Gutenberg. Det er lidt forvirrende at kalde dem det samme.

Gutenberg er et plugin, hvor de nyeste funktioner i Block Editor gøres tilgængelige først. Mens Block Editor er tilgængelig for alle WordPress installeret fra 5.0 og opefter, kan Gutenberg-pluginnet give endnu flere funktioner, der endnu ikke er blevet flettet ind i WordPress-kernesoftwaren. Tænk på dette som at arbejde ind i fremtiden.

Tip: Vil du se, hvilken version af Gutenberg pluginnet vil være tilgængeligt i hver version af WordPress? Se denne nyttige vejledning: Versioner i WordPress.

Funktionerne i Gutenberg-plugin’et anses for at være klar til test på et websted, der ikke er live, men som måske ikke er helt klar til at blive flettet. Ud over at teste de funktioner, der kommer til WordPress via Gutenberg-plugin’et, vil du måske også prøve integration mellem fremtidige funktioner med plugins og temaer, du har oprettet. Du vil måske også sammenligne kommende funktioner med alle træningsressourcer, du opretter.

Fuld webstedsredigering

Fuld site Editor skabelon hierarki

Da WordPress 5.8 blev lanceret, kunne nogle funktioner i fuld webstedsredigering tilgås, hvis du kørte Gutenberg-pluginnet. Områder som skabelondele var tilgængelige, hvis du brugte Gutenberg-plugin’et og et tema, der understøtter fuld webstedsredigering.

Ved at bruge kombinationen af ​​plugin og tema bliver funktioner, der endnu ikke er en del af WordPress kernesoftware, tilgængelige. Dette har betydning, når du tester webstedets funktionalitet for dine kunder. Du vil gerne være bekendt med, hvad kunder potentielt vil opleve, når deres websted opdateres til den nyeste version af WordPress.

Når først WordPress 5.9 blev udgivet, var disse funktioner tilgængelige ved hjælp af Twenty Twenty Two eller et andet blok-tema. Du behøver ikke længere Gutenberg-pluginnet for at få adgang til disse funktioner. Brug af Gutenberg-pluginet giver dig dog mulighed for at teste endnu nyere funktioner, som endnu ikke er tilgængelige i den nyeste version af WordPress. Denne udviklingsmetode er en del af initiativet til at sende nye funktioner i plugins først til test.

At blive fortrolig med så mange ændringer, før det udgives, kan hjælpe dig med at forberede dig og også give dig mulighed for at teste og give feedback. Ved at teste på forhånd kan din stemme blive hørt ved at deltage i opkald til test eller indsende en fejl til Gutenberg eller WordPress kernesoftware.

Hvor kan man rapportere WordPress-problemer

Det sker flere steder, afhængigt af hvilken del af WordPress du muligvis interagerer med på det tidspunkt. Anmodninger om logfunktioner og fejl ligner meget at kommentere et blogindlæg med et par ekstra felter.

Gutenberg GitHub problemer

Mange problemer, du kan opleve, bliver sporet i Gutenberg GitHub-lageret. Gå hertil, hvis din idé, problem eller fejlrapport er relateret til blok-editoren, hvad enten det er i en post-, side- eller webstedseditor. Her kan du søge for at se, om problemet allerede er rapporteret, som vist med det røde rektangel, eller åbne et nyt problem med det grønne Nyt nummer knap.

Log en fejl i WordPress med GitHub ved hjælp af Gutenberg-problemet ved at søge efter navigation

Core Trac

Har du et problem at rapportere, men det er ikke relateret til blokeditoren? Den rigtige placering ville være Core Trac. Dette er det oprindelige hjemsted for alle fejlrapporter for projektet, før GitHub-brug. I Core Trac skal du tilføje din søgning øverst til højre og gennemgå billetterne.

Søg i Core Trac efter en WordPress-fejl om beskæring

Meta Trac

Meta-teamet tager sig af den massive multisite-instans, der er hele WordPress.org. Hvis du gerne vil foreslå en ændring af selve WordPress.org-webstedet, så gå her. Meta Trac er til spørgsmål om, hvordan WordPress.org-siden fungerer.

Yderligere måder at give feedback på

I hele WordPress er der næsten 20 teams. Hvert team kan bruge GitHub eller andre måder at spore indhold på. Nedenfor er et par områder at gennemgå:

Sådan rapporteres WordPress-problemer

Nu hvor du har fået klarhed over, hvordan du tester nye funktioner, og hvor du skal indsende et problem, er det tid til at rapportere dine resultater. Når du har indsnævret en fejl eller en funktionsanmodning, er det tid til at placere disse resultater, hvor andre kan bekræfte og spore problemet. For at forblive organiseret er det vigtigt at se, om andre allerede har delt denne idé, eller om du måske er den første til at rapportere den.

Kommenterer et eksisterende WordPress-problem

Før du indsender et nyt problem, skal du se, om andre har fundet det samme. Hvis du opdager, at nogen har rapporteret det, kan du stadig dele dine resultater også.

Læs diskussionen om det problem, du også oplever. Del en kommentar, der inkluderer et skærmbillede eller video af din oplevelse, versioner af WordPress og Gutenberg plugin, du muligvis bruger, det tema, du bruger, og andre lignende oplysninger.

Indgiv et nyt WordPress-problem

Hvis du kan bekræfte, at ingen andre har indgivet det samme problem, skal du åbne et nyt problem. Sørg for at have testet funktionerne med en aktuel version af WordPress, og muligvis med og uden Gutenberg-plugin aktiveret for at bekræfte trinene.

Besvar forespørgsler fra udviklere

Når du har indgivet et problem, vil en udvikler gennemgå resultaterne og forsøge at genskabe problemet eller afklare spørgsmål. Ofte vil de nå ud for at anmode om flere tests eller bekræfte en løsning. Ved at følge emnet til løsning, hjælper du med at sikre, at dine bekymringer blev hørt.

Test af de nyeste funktioner i WordPress

Under vores GoDaddy Pro Meetup gennemgik vi, hvordan man tester de kommende ændringer og lokaliserer problemer i Gutenbergs Issue Tracker med gæster Birgit Pauli-Hack fra Gutenberg Times, Andy Fragen fra Git Updater og GoDaddy sponsorerede Gutenberg-udvikler George Mamadashvili. Følg med nedenfor for et dybt dyk i, hvordan du bruger disse plugins sammen, og hvordan du kommer i gang med at teste funktioner i Gutenberg-pluginnet.

Ud over at installere Gutenberg-pluginnet fra WordPress-plugin-biblioteket, er der yderligere måder at teste nye funktioner, der kommer til WordPress.

  1. WordPress Beta Tester – Dette plugin gør det muligt for dig at opgradere dit websted til den nyeste Nightly, Beta eller Release Candidate ved et klik på en knap ved hjælp af den indbyggede opgradering. Bemærk: dette bør ikke bruges på et live websted eller på en administreret hostingserver. Overvej at bruge en lokal sandkasse til dine testbehov. Hvis du vil teste de absolut nyeste funktioner, skal du slå opdateringer om natten til.
  2. Git Updater – Selvom det ikke er en del af WordPress plugin-biblioteket, giver dette gratis plugin dig adgang til at installere plugins fra GitHub og andre steder. Pro-funktionerne i plugin’et muliggør grenskift, tilslutning til private depoter og mere.
  3. Gutenberg Nightlies — Hvis du gerne vil kombinere Gutenberg-pluginet for at teste den nyeste version af Gutenberg-pluginnet, skal du følge disse tips fra Birgit for at få den seneste version
  4. Ved at kombinere disse — Som Birgit bemærker i Gutenberg Nightlies-vejledningen, kan du kombinere ovenstående plugins for at have en løbende måde at modtage de seneste opdateringer på uden at skulle downloade den nye version manuelt.

Indsendelse af WordPress-problemer

Test tidligt, ofte og indsendelse af problemer er måden til at sikre, at din feedback er modtaget. Når der sker store ændringer i WordPress, er test tidligt en mulighed for dig at forme retningen for projektet. Indsendelse af fejlbilletter og anmodning om nye funktioner vil forbedre WordPress til din brug og andre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *