Vivid Money, en finansiel super-app, hæver $114M til en $886M værdiansættelse for at udvide i Europa – TechCrunch

Vivid Money, en udfordrende bank fra Berlin med 500.000 kunder, har skabt sig et navn med en finansiel one-stop-shop “super-app”, der udover grundlæggende check- og pengestyringstjenester også inkluderer aktie- og kryptovalutainvesteringer. Nu, da det forbereder sig på at tilføje flere tjenester til sin platform og ekspandere på tværs af hele Europa, har opstarten rejst €100 millioner ($114 millioner) i en finansieringsrunde ledet af Greenoaks Capital, med Ribbit Capital og den nye backer SoftBank Vision Fond 2 deltager også.

Finansieringen værdier Vivd til €775 millioner ($886 millioner med dagens kurs). I nogle sammenhænge er dette mere end det dobbelte af virksomhedens værdiansættelse (360 millioner euro), da det sidst rejste penge, en runde på 60 millioner euro i april 2021. Dets brugerbase er også femdoblet i den periode, og dets omsætning voksede 25x, sagde virksomheden. Vivid deler ikke det samlede beløb, der er deponeret på sin platform, eller nogen detaljer om transaktionsvolumener, men Alexander Emeshev, Vivids medstifter, sagde, at det er på mål at nå 1 million brugere ved udgangen af ​​dette år.

Vivid er i dag aktiv på fire markeder – Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien – og planen vil være at tilføje fem mere i år og være tilgængelig i hele Europa inden udgangen af ​​2023. Med hensyn til nye produkter, er virksomheden er i de tidlige stadier af udrulning af forsikringstilbud, og Emeshev sagde, at det vil introducere sine første kreditprodukter senere i år (Vivid leverer i øjeblikket et Visa-debetkort til brugere).

Lanceret i 2020, kan du kalde Vivid en “COVID-native” startup, med et mobil-først-tilbud, der slår den rigtige akkord med sine 30-noget brugere, som ikke kun allerede havde vendt sig væk fra traditionelle bank- og investeringstjenester, men fandt sig selv bruge mere tid hjemme på grund af pandemien og genoverveje, hvordan de skal styre deres økonomiske liv.

Som med en række andre neo-banker er Vivids grundlæggende gratis banking bygget oven på en anden udbyders infrastruktur – i dets tilfælde Solarisbank, en af ​​de store embedded finance-aktører i regionen. Det supplerer dette med mere tilpassede pengestyringstjenester, som det selv har bygget – for eksempel kan kunder opdele deres penge i op til 15 “lommer” baseret på specifikke formål; penge kan meget nemt flyttes mellem lommer – og andre personaliseringstjenester.

Ved siden af ​​disse kernetjenester vandt nyere bølger af finansielle tjenester, der involverer kryptovaluta og andre nyere handelsformater, såsom børshandlede fonde (ETF’er), også frem, så dette var noget, som Vivid også satte sig for at udnytte.

“Vores vision var at målrette mod Kontinentaleuropa, et enormt marked for investeringer og opsparing,” sagde Artem Iamanov, den anden medstifter af Vivid Money, i et interview. “Vi vidste, at decentraliseret finansiering og andre former for alternative investeringstilgange boomede, og at de ikke rigtig var forbundet med den traditionelle bankverden.”

Denne afbrydelse var ikke kun i form af forståelse, men også i forhold til, hvordan du bryder ind i nyere tjenester, når hele dit økonomiske liv er baseret på mere traditionelle platforme.

Vivids løsning har været at skabe et sæt tjenester, som brugerne nemt kan lære om og efterfølgende investere i aktier og valutaer ved hjælp af deres eksisterende fiat-konti. Det gør det ved hjælp af en portal, der giver en temmelig bred vifte af muligheder – for eksempel har den i øjeblikket 50 kryptovalutaer at vælge imellem, sammen med 3.000 aktier og ETF’er – designet til at appellere til brugere, der sandsynligvis er nye inden for området decentraliseret økonomi og måske prøver forskellige ting. (Blandt disse nye investeringsbiler er også SPAC’er; Vivid er en af ​​de få platforme, der lader almindelige forbrugere investere i disse køretøjer i regionen.)

“Vi så en enorm kløft mellem gamle og nye ting, og så vi så en mulighed for at skabe en super app for at give brugerne adgang til produkter, der krydser disse to verdener,” sagde Iamanov.

Det er gratis at investere på platformen, hvor Vivid tjener penge på valutakurser og andre gebyrer, for eksempel når brugere investerer i amerikanske aktier. Det har også oprettet et abonnementsniveau, som det sælger som “Prime” (jeg spekulerer på, hvordan Amazon har det med det), som lader brugere springe gebyrerne over, hvis de betaler en fast månedlig sats på 9,90 €.

På et marked fyldt med udfordrende banker – og nogle meget tætte Vivid-konkurrenter såsom Sequoia-støttet neobroker Trade Republic – tror Vivids bagmænd, at virksomhedens trækkraft og alt-i-lette tilgang, der appellerer til nye forbrugerinvestorer, vil se virksomheden få flere brugere og brug efterhånden som det udvider sig.

“På lidt over et år har Vivid Money allerede bygget en af ​​Europas mest elskede forbrugerbankplatforme, der giver brugerne mulighed for at styre hele deres økonomiske liv i en enkelt app. Siden vi investerede sidste år, har vi været begejstrede for at se deres hurtige tempo i udviklingen af ​​nye produkter, som har glædet eksisterende brugere, tiltrukket nye kunder og uddybet platformens værditilbud,” sagde Patrick Backhouse, partner hos Greenoaks, i en udmelding. “Vi tror, ​​vi stadig er i den første omgang af en revolution inden for forbrugerbank, og vi er glade for at kunne videreføre vores partnerskab med Vivid, efterhånden som de fortsætter med at skalere.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *